Grillet Pangasius Masala

Grillet fisk (Pangasius) masala serveret med ris, naan og lime Pangasius (Pangasius bocourti), også kaldet Basa eller Bocourti… Fisken med det eksotiske navn er en såkaldt hajmalle eller catfish – på engelsk. Den er udbredt i Sydøstasien hvor den opdrættes i stor stil især i Vietnam. Det er efterhånden en udbredt spisefisk rundt omkring i verden – også i Danmark hvor den nemmest indfanges i frostdisken i supermarkedet. Fisken har fast lyst kød og minder efter sigende meget om søtunge (hvis det virkelig interesserer dig kan du læse lidt mere om fisken her)…

…og således indledt kaster jeg mig ud i en debut på disse beskedne sider: det drejer sig om et tilberedningsforslag. For nu at være lidt mere præcis – en opskrift i indisk stil! Da daaaa… (indsæt efter forgodtbefindende tv-køkkenets kendingsmelodi her, eller bare nyn den for dig selv hvis det andet forekommer for omstændigt)

Ingredienser:
2 fiskefileter ca. 300 g. ( i mit tilfælde Pangasius, men andre fisk med lyst og fast kød f. eks. søtunge, skrubbe eller rødspætte kan også sagtens bruges)

Krydderiblanding/Marinade:
1 fed hvidløg, knust
1 tsk. Garam Masala
1 tsk. Chili (eller en blanding af flere typer – alt efter ønsket styrke)
1/4 tsk. Gurkemeje
ca. ½ spsk. hakket koriander (jeg brugte hakket koriander i saltlage på glas – ca. 1 spsk. hvis det er frisk koriander)
1 spsk. olie
Saften fra halvanden lime – lidt mere end 2 spsk.
Salt

Pensl fiskene med blandingen på begge sider – den skal nærmest paneres i det… Løb så en tur på ca. 40 minutter (ja, det var altså hvad jeg gjorde – men det kan evt. undlades 😉 ) Når fisken har marineret en lille time er den klar til grillen – eller som i mit tilfælde ovnen. Læg fisken i et ovnfast fad foret med staniol og give den. ca. 10 minutter under grillen ved middelstærk varme.

Som det fremgår af mit fotografi ovenfor valgte jeg at servere fisken med ris, god stærk mangochutney, naan-brød og lime skåret i både…

Velbekomme!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *