Tarangambadi i forandring

Der sker ting på halvandet år. Ikke at det bør komme som den store overraskelse. Det er bare så meget tydeligere når der er gået en rum tid siden mit sidste besøg. Flere nye fiskerhuse skyder op. Hvor der før var midlertidige langhuse til genhusning af de Tsunami-berørte familier, er der nu en række små firkantede fiskerboliger. En lang række af byens gader inden for murene har fået støbt betonveje. Muligvis ikke videre æstetisk, men sikkert ganske praktisk og værdsat af mange. Guvernørboligen har fået en slags afspærring i form af et hegn af grene, og ruinen (som den vel nok kan betegnes) er blevet en hel del træer fattigere idet INTACH har været i gang med at fjerne en del af bevoksningen som skadede murværket. Kystsikringen er blevet udvidet betragteligt både mod syd og nord, og omfatter nu også Massilamani templet, der i øvrigt også har fået en tur med pudsebrættet. Desuden er ruinen af Sivan templet for enden af Post Office Street blevet forsynet med en fin genopbygget mur uden om. Bestsellers parkanlæg umiddelbart bagved tager også så småt form og ser ud til at blive meget fin. Det fine Neemrana hotel, The Bungalow On The Beach, har fået pool – og for 400 Rs. i timen må du også svømme i den. Byens andet fine Neemrana hotel – The Gatehouse – lige ved siden af Landporten ser også fint og færdigt ud… nu også med pool.

Her ud på eftermiddagen bliver der spillet cricket på paradepladsen, men den lange grøft der nu omkranser pladsen giver griberen andre ting at være opmærksom på når han styrter afsted efter bolden. Et nyligt projekt der gik ud på at indhegne hele paradepladsen med en lav betonmur afsluttet med et trådhegn foroven er heldigvis forpurret, men støberenden er der endnu. Paradepladsen indgår allerede i INTACHs udviklingsplan og undgik derfor i beton indhegning, men forskønnes skal den… efter planen. Jeg håber og krydser fingre for at cricket kampe og anden aktivitet fortsat kan finde sted på pladsen – også i fremtiden når den får fine fliser, træer og lamper på…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *