Bananmuffins m. kanel og muscovado crumble

Muscovado er uraffineret rørsukker, det er mørkt og fugtigt og både smager og dufter intenst af sukkerrør. Muscovado… Det har en varm og eksotisk klang. Det lyder af plantager i Vestindien, store vuggende træskibe og bølgende palmer. I det 18. og 19. årh. var det bl.a. i form af muscovado, at sukker blev transporteret fra de vestindiske kolonier til Europa. Først ved ankomsten til Europa blev sukkeret færdigraffineret.

Bananmuffins Muscovado er godt i drinks, i kaffen, på brødet… og i bagværk. Når jeg køber bananer ender jeg altid med et par stykker som bliver for modne og sorte i skrællen – men de kan med fordel opgraderes til en kage. Her i form af muffins med en sprød ‘crumble’ på toppen med masser af kanel og… muscovado (puddersukker kan i øvrigt anvendes i stedet for – hvis man insisterer). Opskriften er ikke ‘light’, men mængden af smør kan sikkert reduceres og evt. erstattes med vegetabilsk olie eller margarine. Mængden af sukker kan givetvis også reduceres – men hvorfor dog?

Muffins:
190 g. mel
150 g. rørsukker
2 tsk. bagepulver
3 mosede bananer
75 g. smeltet smør
1 æg
lidt salt

(rækker til ca. 10 muffins)

Crumble:
Kanel
75 g. muscovado
2 spsk. mel
25 g. smør

Dejen blandes sammen og hældes i muffinforme(n). Crumble’n skal smuldres sammen og strøs på kagerne før du sætter dem i ovnen og bager dem i ca. 20 min v. 200 grader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *