Miyazaki – den japanske troldmand

En lille Miyazaki bølge skyller ind over landet for tiden! Klippet herover er fra filmen ‘Princess Mononoke’ fra 1997 – den bedst sælgende film i Japan nogensinde… og det er stærke sager! Herhjemme har senest ‘Min nabo Totoro’ fået repremiere og dansk tale. Men den kan også findes med original tale flere steder – det er besværet med underteksterne værd, at høre det originale lydspor!

Miyazaki’s film kredser alle om temaet forholdet mellem natur og kultur, den åndelige, magiske verden og den reelle verden… Han er en sublim billedmager og hans teknofile forhold til flyvende maskiner og vilde mytiske, åndelige væsener resulterer i bjergtagende animationskunst. Det sjove ved Miyazaki er historiens umiddelbare tilgængelighed for et europæisk publikum, men med et seriøst ‘twist’, der efterlader dig med en dyb fascination af det ‘japanske’ eller særligt ‘Miyazaki’ske’ univers…

Herunder kan du se en række billeder fra Miyazakis film: Prinsesse Mononoke – jeg var helt solgt fra første øjeblik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *