En forudsigelig gave

Mange af de første skal blive de første, og mange af de sidste skal blive de sidste… Det lader til at være den omskrivning af Matthæusevangeliet (Kap. 19, v. 30) som den siddende regering abonnerer på. Når nu valget kommer, vil det vise sig om et folketingsflertal rent faktisk kan købes, som det lader til at være den borgerlige regerings antagelse.

Det lugter af bestikkelse og smørelse når Bendtsen og Fogh jublende – med deprimerende forudsigelighed – åbner for gaveboden. Skattelettelser til mellem- og højindkomstgrupperne lader til at være taktikken der skal sikre højrefløjen endnu en periode i folketinget. Det forklarer naturligvis de sidste års massive besparelser på velfærden, en periode der i øvrigt har været kendetegnet af magtfuldkommenhed, udbredt arrogance, demagogi og hæmningsløs ‘spin’ – om alt fra direkte usandheder vedrørende besparelser på uddannelsesområdet til tavshed og ansvarsforflygtigelse omkring problematiske fangeudleveringer til amerikanerne i Afghanistan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *