Udstillinger jeg gerne vil lave (hvis bare nogen gav mig lov):

Bussemanden i kunstneren Mike Whelans version, 1986 (fra www.michaelwhelan.com)Monstre – uhygge, udyr og det monstrøse i opdragelsens historie.
Har du nogensinde tænkt over hvor mange forfærdelige væsener børn gennem tiderne, og over hele verden, er blevet truet med, hvis ikke de spiste op, ryddede op efter sig, opførte sig ordentligt? Nej? Der er faktisk rigtig, rigtig mange… Se bare denne lille liste over ‘bussemandens’ mange ansigter (fra Wikipedia) Fra Bussemanden til Den store Bastian, er mærkelige væsener og uhyggelige monstre blevet tøjlet i opdragelsens tjeneste… Og hvordan kan det nu være? Hvem kan sige sig helt fri for tanken om at der er et eller andet derude? Noget du ikke forstår, kan forklare, men er bange for? Der er ingen tvivl om at vi her bevæger os ud i kryptozoologiens, myternes og fabelvæsenernes område. Men det bliver det bestem ikke kedeligere af…

Til videre studier i emnet kunne du – som jeg i skrivende stund – uden tvivl og med fordel tage ugangspunkt i Jorge Luis Borges’ bog ‘Book of Imaginary Beings’ (engelsk udg. 1967) eller tjek denne side med grafiske fortolkninger af samme værk udarbejdet af en række studerende på Department of Illustration and Art of the Book at the Vakalo School of Art and Design i Athen, Grækenland.

Når du nu har fuldført dine studier er du klar til at træde ind i mørket, se de lysende øjne under sengen. Kan du høre neglene kradse mod ruden og ane trolden i skyggerne i skabet? Gå på opdagelse i en verden af uhygge, udyr og monstre – så kan det være du kan lære at opføre dig lidt bedre…

'Thi med Saksen, skarp og stor, Skr�deren blev ved at klippe' Fra Den Store Bastian, 1847 Kan du ikke næsten mærke de små hår rejse sig i nakken? Sikke dog en udstilling med animatronics, lyd- og lys, skræk og frydefulde gys – og så bliver du oven i købet klogere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *