Empanadas på volden

Asbjørn på volden med empanadaGlimt fra en lørdagspicnic med drengene på Chr. Havns vold en dejlig mild sommeraften. Menuen stod på empanadas – hvoraf halvdelen var fyldt med chili con carne fra dagen før (og revet cheddar ost), den anden med fyld bestående af løg, hvidløg, en dåse hakkede tomater, basilikum, oregano, ungarnsk salami – og også her – revet cheddar ost.

Dej:
450 g mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk salt
60 g smør
60 g magarine (spæk el. palmin kan også anvendes, men var ikke at finde i mit køleskab)
iskoldt vand

Dejen smuldres/blandes sammen forsigtigt, næsten som en mørdej, så den stadig er luftig (jeg har en idé om at de bliver sprødere på den måde). Lad den hvile på køl og tilbered fyldet imens. Portionen rækker til omtrent 12 empanadas. Dejen deles i 12 lige store stykker og rulles ud i cirkler indtil de er ca. 15 cm i diameter (brug evt. en lille tallerken el. lign som skabelon).

Placer en portion fyld i midten og fold dejcirklen på midten. Brug en gaffel til at trykke kanterne sammen. Pensl halvcirklerne med æg og bag dem indtil de er gyldne (ca. 10 min) ved 225 grader. (Jeg skulle måske lige nævne at de også kan frituresteges.) De kan spises både lune og kolde.

Empanadas på picninc Christianskirken i aftenlys på Chr. Havn - set fra Torvegade, mellem træerne på Elefantens Bastion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *