Pluginkompatabilitet

Indrømmet… det var mest for at have fornøjelsen af at bruge det tungevridende begreb du kan læse herover i overskriften, der fik mig i gang med dette indlæg 😉 Men sagen er den, at jeg fik taget mig sammen til at opdatere min WordPress til 2.5.1. Jeg har opdateret et par andre installationer og bandede i den forbindelse lidt over at jeg ikke forinden havde tjekket op på – netop – pluginkompatabilitet! I dette tilfælde gik selve opgraderingen smertefrit – dog måtte to plugins gås efter i sømmene.

Det ene var Martin Wisos WP-PluginList. Det er ellers en fin lille sag, der sørger for automatisk at generere en liste af de plugins du måtte have kørende på din blog. Hvis andre WordPressere ligner undertegnede blot en smule så er det en udmærket hjælp at kunne lade sig inspirere af hvad du nu har pimpet din blog med! Desværre lader det ikke til at pluginet er under udvikling længere(?) Efter (forgæves) at have kigget lidt omkring efter et fix til pluginet faldt jeg i stedet over Lester Chans WP-PluginsUsed som faktisk kan det samme – og som virker i 2.5! Listen over de plugins der kører her på sitet kan du i øvrigt finde her!

Det andet plugin der ikke helt ville som WordPress 2.5 ville var Alex Kings Popularity Contest, som (meget) kort beskrevet er et plugin der tillader dig at sortere dine indlæg efter popularitet i forhold til en række individuelt vægtede kategorier. Så kan du f. eks. vælge at vise en liste over de 5 mest populære indlæg i din sidemenu eller hvad du nu gør det i.
En af de mange gode ting ved WordPress er, at hvis du sidder med et problem så er det næsten 101% sikkert at der sidder, eller har siddet en anden med det samme problem. I den sammenhæng er WordPress Support forum et rigtig godt udgangspunkt… Desuden findes et glimrende dansk forum – begge dele har jeg personligt haft meget gavn af og jeg vil ikke tøve med at opfordre dig til at registrere dig og bruge dem! Hvorom alting er fandt jeg frem til et foreløbigt fix for Alex Kings plugin… og nu kører det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *