Ét år

Regnbueflaget også kendt som fredsflaget. Her med italiensk tekst.For et år siden i dag lagde jeg min ‘gamle’ hjemmeside om i dette format – en blog… Tidens nye www buzz ord… Når jeg nu sidder og kigger ned over årets bidrag, kan jeg konstatere at min bidragsfrekvens ret hurtigt har fundet et niveau på ca. et bidrag hver anden uge. Jeg vil fejre lejligheden med et flag – et fredsflag – som kan ses til venstre herfor.

Ved et tilfælde falder datoen i øvrigt sammen med dagen for terroranslaget på World Trade Center i 2001. Jeg husker ret tydeligt den dag; jeg sad i et tog på vej hjem fra Universitetet og hørte radio på min lille skrattende bærbare modtager. Alle mulige skrækvisioner vældede frem i hovedet på mig. Jeg forestillede mig en eller anden form for kædereaktion, men uden den mindste anelse om hvilket bæst vi ville finde for enden af den.

Min skrækvision blev ikke virkeliggjort. Slet ikke på den måde jeg sad og forestillede mig det i toget. Men seks år senere har den såkaldte krig mod terror resulteret i tabet af et astronomisk antal menneskeliv, samt en uhyggelig undertrykkelse af basale demokratiske- og menneskerettigheder. Ufatteligt, forfærdeligt og tragisk… Tilsyneladende fjernt fra mig i varmen bag togkupéens trygge, vuggende ruder. Det lader til at være den udbredte holdning blandt mine medpassagerer, at det ikke kan nå os herinde… Men jeg er nu ikke så sikker…

Jeg tror jeg melder mig under naivismens, godtroenhedens, kærlighedens og fredens fane – for hvor pokker blev budskabet om fred og kærlighed egentlig af? Det er endnu ikke lykkedes mig at indse hvordan vi bliver af med vold, terror og krig – ved hjælp af vold, terror og krig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *