Paradoksernes sælsomme logik

Relativitet, Litografi af M.C. Escher 1953En ny tankeorden, en ny måde at anskue verden på gennem uopløselige paradokser, har i den seneste tid sneget sig ind på samfundets skueplads. Det er endnu ikke lykkedes for mig at trænge gennem denne sælsomme logik. Jeg hører, at 24-årsregler går han i hånd med intentioner om, at man kan føle sig hjemme i Danmark uafhængigt af fødeland, etnisk baggrund og religion. At det går så strygende for dansk økonomi at vi skal spare, at besparelser ikke betyder forringelser, at man får mere kvalitet for færre penge. Selv på det helt lokale plan hvor skolebørn på Iselingeskolen i Vordingborg fejer, tørrer borde af og vasker håndvakse, men de gør ikke rent! Kast et blik på Eschers drilleri på billedet til venstre! Perspektivet her har nogenlunde samme forhold til virkeligheden som de herskende paradoksers sælsomme logik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *