A trip to England, a set on Flickr.
A selection of photos from the past week holidaying in England. Mostly south of London – a great time… in spite of too much rain and rather high price levels 😉
A trip to England, a set on Flickr.
A selection of photos from the past week holidaying in England. Mostly south of London – a great time… in spite of too much rain and rather high price levels 😉
Jomfruhummerhaler og skindstegt torsk med julesalat og blue cheese dressing
Forretten bestod af jomfruhummerhaler og skindstegt torsk m. selleri- og æble salat og blue cheese dressing. (opskriften er tilpasset her fra)
Ingredienser
50 g blåskimmelost
1 dl fløde 13 %
400 g knoldselleri
2 julesalat
2 æbler
citronsaft
4 skiver groft hvedebrød
dildkviste
…og sidst men ikke mindst en god portion hummerhaler samt torskefileter – med skind!
Tilberedning
Rør osten lind med fløde. Skræl sellerien, skær den i tynde skiver og herefter i tynde strimler. Kog den strimlede selleri i letsaltet vand i 3 – 4 min. Hæld sellerien i en sigte, skyl den med koldt vand og lad den dryppe af. Skær rodskiven og det meste af stokken af julesalaten med et kegleformet snit. Skær salaten i skiver på ½ cm. Skær æblerne i både og herefter i små skiver. Dryp selleri, julesalat og æbler med citronsaft.
Bland alle ingredienser med dressingen og servér salaten anrettet med hummerhaler og torsk, samt brød.
Hvidvinsmarineret gedekølle
Hovedretten bestod af udbenet gedekølle. Det var en sand fornøjelse at sætte tænderne i geden som jeg vidste havde haft det godt; den havde gået hele sommeren og hygget sig i folden på Esrum Kloster & Møllegård. Gedekøllen blev udbenet og marineret dagen før. På selve dagen blev den langtidsstegt i en støbejernsstegeso.
Ingredienser:
1 udbenet gedekølle (ca. 1½kg.)
2 dl. hvidvin
Godt med hvidløg
Revet skal af ½ citron
10-20 mynteblade
½ bdt. persille
Salt, peber
100 g. koldt smør til sauce.
Fremgangsmåde:
Gedekøllen krydres med salt og peber, snøres med bomuldsgarn. Hvidvinen tilsættes de øvrige ingredienser og hældes over køllen. Lad kødet mariner i 12 – 18 timer i en lukket beholder el. plastikpose. Vend den gerne ind i mellem.
Når du er klar steges den stegeso v. 180° i omtrent 2 timer. Men hold øje med den – den skal ikke have for meget… og har godt af at hvile et kvarters tid før servering.
Brug evt. stegskyen til en lækker sauce!
Hindbær-skumfidus mousse
Desserten var en poppet kombinationsløsning. Den er tilpasset en smule fra en opskrift på BBC Good Food. Der er brugt hindbær i stedet for jordbær og den engelske ‘double-cream’ erstattet med almindelig piskefløde.
Ingredienser:
250g bær
25g sukker
140g skumfiduser/marshmallows
200ml piskefløde
Opvarm bærrene samt 1 dl vand og 25g sukker i en lille gryde ved mellemvarme i ca. 3 min. Mos el. blend bærrene og opløs herefter skumfiduserne i den varme bærmasse. Lad massen køle af.
Pisk fløden stiv og vend den sammen med bærmassen. Fordel massen i dessertglas og stil dem på køl i ca. 2 timer.
Brug evt. friske bær til at pynte med. Continue reading
Try it out – here’s the recipe…
Jack Wolfskin’s Pyramid Tarp… A test-run of the new tent… looking forward to testing it thoroughly over the next month 😉
Detail from the rennaisance hall at Torpa Stenhus
DUSTY HEART
Will the dust ever settle down
Is my blood forever tainted?
Pick my broken soul from my dusty heart,
and please smile to me before you let me go
You can tell me what you want
I’ll believe every word you say
Let the wind blow dust in my eyes
and let my blinded senses stray
Will the shadows ever fade away
will the night ever be complete
Am I destined to wander in a twilight world
and will you smile to me before you let me go
Kiss me baby, one more time
wrap me around your finger
let the wind blow dust in my eyes
and let my blinded senses stray
On a loosing end you can’t make love pay
with a dusty heart and shattered faith
I try to do things right but I can’t walk away
and please just smile to me before you let me go
BLACK BOX
There’s a black box in the middle of my heart, in the center of my soul
Every kiss, every touch, every seam in your dress every word from your lips
I recall, I remember it all
A frozen dance in the middle of the street, among shuffling feet
music seeping through windows and years, and into my brain
I recall, I remember it all
CHORUS:
I’m well aware that I’m on this ride alone
no midnight specials, no lights will be shone
a silent dream, not a sound to guide me along
I will recall, I’ll remember it all
There’s a black box in the middle of my heart, sending signals in the dark
Feathers fall around me, my wings are on fire, I’m too close to the sun
I recall, I’ll remember it all
En lille sang indspillet i ly af februarnatten – og min hue…
I Am Just A Man (When Happy Went Lucky)
Chorus:
I am just a man
I wish I was the buddha
or some kind of saint
I wish I was a hero
everything that I aint’
But I am I’m just a man…
I’m gonna buy me an old car
I’m gonna drive away so far
to the edge of the world – make my peace
to the edge of the night – I’ll be released
I am just a man
But I am I’m just a man
I’m gonna love my family
I’m gonna learn to love my enemy
at the end of the day – I’ll be at peace
if the sun reappears – I’ll be released
Chorus
The world isn’t mine to rearrange
place your trust in your heart if you wan’t things to change
all you need is love – It will bring you peace
all you need is trust – you will be released
I am just a man
I am just a man
I’m gonna grow my beard long
I’m gonna lay this burden down
They say when happy went lucky – he made his peace
when happy went lucky – he was released
Chorus